Burak to niezwykle odżywcza i wartościowa roślina, z której dobrodziejstw możemy korzystać pod różnymi postaciami. Jedną z nich jest syrop, który dzięki właściwościom przeciwwirusowym i antybakteryjnym, możemy wykorzystać w przypadku dolegliwości związanych z infekcjami dróg oddechowych, bólu gardła i obniżonej odporności.
Do przygotowania syropu wykorzystujemy, w zależności od potrzeb, odpowiednią ilość buraka oraz miodu. W buraku wydrążamy dziurę, po czym zalewamy go miodem i odstawiamy. Jeżeli miód ma stałą strukturę, możemy go podgrzać, dla osiągnięcia lepszego efektu. Jest to oczywiście jeden z kilku sposobów przygotowania tego syropu, w którym buraka wykorzystujemy nawet jako naturalne naczynie.
Do przygotowania syropu wykorzystujemy, w zależności od potrzeb, odpowiednią ilość buraka oraz miodu. W buraku wydrążamy dziurę, po czym zalewamy go miodem i odstawiamy. Jeżeli miód ma stałą strukturę, możemy go podgrzać, dla osiągnięcia lepszego efektu. Jest to oczywiście jeden z kilku sposobów przygotowania tego syropu, w którym buraka wykorzystujemy nawet jako naturalne naczynie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz